Ne fordulj el!!!

Fiatal sztárok megelégelték,hogy sok féltékeny hátbatámadó állandóan beszólogat nekik!!!Ezért összeálltak és egy Dal születtt belőle!!!!!

Íme pár kép !!!!Ne a borítójuk alapján ítéld meg a könyveket!!---->Lola               Senkit nem lehet elítélni,azért,amiről nem tehet!!!!  ----->No Thanx!                                                                                                    Ne a borítójuk alapján ítéld meg a könyveket!--->Lola!-->Élj!És tanulj meg élni hagyni

                                                             A Dal!!!

NE FORDULJ EL!

A színek, illatok, hangoktól,
Ízek, érzések mindenhol.
Meseszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár.

A szívek, érzelmek, álmokból,
Valaki most is csak rád gondol.
Csodaszép, ez a világ,
Derűs élet, ami vár.

De van az még, kit hergel, felbőszít, ha mosolyogni lát.
Mire jó ez neki így?
Boldog perceket keserít.

Én kaptam már úgy százszor, hogy nevem sem tudta, aki bánt.
Különös, ez mire fel?
Választ várok, de kinevet.

Ha szemet hunysz, még nem oldódnak meg a problémák,
Én elítélem, ha elítélnek mást!

Refrén:
Ha te sem érted,
Miért baj az, hogy mindenki más,
Hogy máshogy érzel,
Ha ember vagy még, hallod ezt a kiáltást,
Ne fordulj el!

Ha te sem érted,
Miért baj az, hogy mindenki más,
Hogy máshogy érzel,
Ha ember vagy még, hallod ezt a kiáltást,
Ne fordulj el!
Mi számítunk rád!

A nap is felkelt már, ébresztő,
Fenn az égen ma nincs felhő.
Meseszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár!

Forró nyárban a hűs szellő,
Érzem, átjár a friss levegő.
Csodaszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár!

De árnyékot vet minden szó, ami gyűlöletből él.
Mire jó ez neki így?
Boldog perceket keserít.

És eltapossuk egymást, hogy lássuk, ki az, ki többet ér.
Különös, ez mire fel?
Választ várok, de kinevet.

Ha szemet hunysz, még nem oldódnak meg a problémák,
Én elítélem, ha elítélnek mást!

 

 

Lola gondolatai a toleranciáról

 

Hogyan is történt az a fotózkodás?


Kinéznek az osztályból/közösségből azért, mert más vagy valamiben? Te is célpontja vagy ezeknek a támadásoknak, vagy csak szemtanúja vagy? Problémának tekinthető, nem is kicsi probléma. NE FORDULJ EL!

Ezért indította a Bravo, Magyarország és Európa legnagyobb ifjúsági lapja ezt a tolerancia mellett pártoló kampányt.Kérj segítséget, vagy segíts másokon/másoknak! A "Ne fordulj el!" kampány célja, hogy felhívja a fgyelmet olyan problémákra, mint a kirekesztés, vagy az előítéletek. Senkit sem szabad a külső alapján megítélni, hiszen érző szívű is lehet azaz ember, aki nem a legtökéletesebb! Milyen világ lenne a Világ, ha mindenki egyforma lenne és nem lenne senkiben valami különlegesség, amit senki más nem tud.  A sztárok segítséget nyújtanak abban, hogy felnyissák az emberek szemét. Együtt kell fellépnünk a tolerancia mellett!

Kérdéseidet, véleményedet erre a címre megírhatod:

neforduljel@bravo.hu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nem véletlenül írok most Afrikáról és az ottani helyzetről, hiszen a Föld egyik legszegényebb országáról van szó, amit nem hagyhatunk segítség és szó nélkül. Mindegyikünk Az oroszlánykirály című rajzfilmben látottakhoz hasonlítja az ott lévő tájat, emberek nélkül. De ez nem így van!

Kenya területe hatszor akkora, mint Magyarországé, lakossága kb. 34 millió fő körül mozog. Ebből nagyjából 12 millió ember munkanélküli és a HIV-pozitívak száma rettentő magas; 1,2millió fő. A várható élettartam az ottani helyzetben mindössze 49 év...

Nem is csoda, hiszen 34 millió emberre csupán kétezer orvos jut, ráadásul állandósultak a zavargások az országban. Több tízezer embernek el kellett hagynia az otthonát, és sokan életüket vesztették. A Kilimandzsárótól nem messze egy Bura nevű falu található. Itt szegényen, de boldogan élnek az emberek. Van egy árvaház, ami eredetileg egy apácarend anyaházának otthona. Ma negyvenen élnek itt, s rájuk egyetlen apáca figyel, bár segítséget kapnak a valaha ott nevelkedett 14-15 éves gyerekektől. A burai asszonyok mellett magyar önkéntesek is segítenek és abban is hogy minden ott élő gyerek tudjon reggelizni....
Az árvaházban két gyerek alszik egy ágyon -egy nagy és egy kicsi- ott ez a szabály. Játékokat kapnak, de a nevelők elteszik a nehezebb időkre. Az iskola sem olyan, mint a milyenk: egy táblából és néhány padból áll mindössze.

Sokszor nincs víz és az áramszünetek is gyakoriak. A vizet 15-20 percig forralni kell, hogy iható legyen, de ez néhány családnál elmarad, hiszen Kenyában ez ismeretlen szokás. Emiatt sokan betegszenek meg, sőt kevés az orvos és a gyógyszer, ezért lassabban is gyógyulnak a betegek. Az árvaházhoz segítségért a 35 km-re lévő kórházba mehetnek, de csak akkor, ha a gyerek életveszélyben van. Itt sem számíthatunk a legmodernebb felszerelésekre, a betegek helyhiány miatt gyakran a földön fekszenek.

Az itt élő gyerekek korán felnőnek, egész kicsi koruktól kezdve dolgoznak. Általában az árvaház földjén vagy az állatokkal foglalkoznak. Akkor állnak munkába, amikor már elbínak egy vödröt....(kb. 4-5 évesen!) Kevés pénzből élnek az itteniek. Egy bentlakásos gimnázium az egyetlen esély arra, hogy valaki egyetemre kerüljön, de oda csak a legtehetségesebb gyerekek jutnak.

Hakuna matata!- azaz minden rendeben van!

Azt hinnénk az itteni emberek nem boldogak, de rosszul hisszük... Szinte sugárzik róluk az életöröm, minden reggel és este énekelnek, óvják és szeretik egymást, na meg persze egyfolytában mosolyognak!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A tolerancia latin eredetű szó, türelmességet jelent mások véleménye,vallása, nezeti hovatartozása vagy más egyebek iránt.

A tolerancia szó ellentéte az intolerancia, ami egyes dolgok iránti türelmetlenséget jelent valakivel vagy valamivel szemben.

Az intoleráns is vallási, politikai nézetekkel szembeni türelmetlenséget, de leginkább teljes elutasítást jelent.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erik (NTX)- "Senkit sem lehet elítélni azért, amiről nem tehet."

 

Puskás Péter- "Két ember között a legrövidebb út a tolerancia."    

       

Somogyi Santana Lorena- " Előítéleteim vannak az előítéletekkel szemben!"    

Anti Fitness Club- " Az igazság relatív. Élj, és tanulj meg élni hagyni."  

        

Mark- " Járj mindig nyitott szemmel és nyitott szívvel!"

Lola- " Ne a borítójuk alapján ítéld meg a könyveket!"

 

Steiner Kristóf- " Jól csak a szíveddel látsz!"

Zola- " A tolerancia gyakorlásáról a legtöbbet az ellenségeidtől tanulhatsz."

 

 

Kissé halk, de azért lehet érteni, hogy mit mondanak a srácok.

 

Az Anti Fitness Club videóüzenete....

Nem csak a "hétköznapi" emberek, hanem a sztárok is küszködnek azzal, hogy néhány helyen érdekesen néznek rájuk, gondolkodásuk vagy netalán öltözködésük miatt. Azt hihetnénk nekik nincsenek problémáik, mert körülveszi őket a fény, a pompa, a csillogás.Na és persze van pénzük ahhoz, hogy megváltoztassák magukat...de nem így van. Nézzünk 1-2 "példát"/sztárt, és a problémáikat.

A Good Charlotte

A Madden tesóknak jócskán kijutott a gondokból, mielőtt a Good Charlotte-tal befutottak volna. "Egyedül az édesanyjánk hitt bennünk, mindenki más azt gondolta, csak egyszerű bajkeverő kölykök vagyunk. Kilógtunk az osztályból, sőt, az egész suliból is, mert máshogy öltözködtünk, más frizurát hordtunk, mint a többiek. Nem érdekelt, mi volt az aktuális divat, nem követtünk semmiféle trendet, csak a magunk útját jártuk, és ezt a legtöbben képtelenek voltak elfogadni. Ránk néztek, és máris elítéltek!" - mesélte egy interjúban Benji.
Mi a megoldás? A GC-s srácok a dalaikban írták ki magukból a dühüket, de vannak, akik a naplójuknak öntik ki a bánatukat, mások meg festenek, rajzolnak, vagy verseket költenek, hogy kifejezésre juttassák az érzéseiket. Próbáld ki, hátha neked is bejön!

 

Pete Wentz- Fall Out Boy

A Fall Out Boy basszusgitárosa sokáig küzdött a depresszió ellen, és megtapasztalta, milyen, amikor valakit a lelkiállapota miatt közösítenek ki.
"Volt, hogy egyik pillanatról a másikra változott meg a hangulatom, és ezt bizony kevesen tudták elfogadni. Azt gondolták, megőrültem, és sokan megszakították velem a kapcsolatot, pedig csak segítségre, figyelemre lett volna szükségem. Azt hiszem, az is a toleranciáról szól, hogy ha látjuk, hogy valaki a padlóra kerül, nem teszünk úgy, mintha ott sem lenne, hanem megállunk egy pillanatra, hogy segítsünk neki. Lehet, hogy elég egy jó szó, vagy egy mosoly!" - nyilatkozta Pete.

 

Mischa Barton

Az ex-narancsvidékes Mischa Bartont nem szerették osztálytársai. Azért közösítették ki, mert nem volt túl sok pénze, erről pedig ő egyáltalán nem tehetett.

Mischa nemrég elárulta, hogy az iskolaéveit pokollá tették osztálytársai, akik csak a pénz alapján barátkoztak egymással. "A gyerekek borzasztóan kegyetlenek tudnak lenni. Mindig is kívülállónak tartottak, mert nem volt annyi pénzem, mint nekik. Ez persze meglátszott az öltözködésemen is. Nem voltam túl népszerű akkoriban. Amikor kiderült, hogy nekem van a legtöbb önbizalmam mindannyiuk közül, akkor tovább romlott a helyzet. Nem tudtam mit kezdeni ezzel!" - mondta Mischa. A színésznő azóta sem érti, hogyan határozhatja meg az anyagi helyzet azt, hogy kivel barátkozunk.

Oldalmenü
Szavazás
Hogy tetszik Lola új CD-je?
Nagyon szuper!!!
Nekem tetszik!!
Elmegy!
Hát...nem pont az én izlésvilágom!
Milyen új CD??
Naptár